Hallingdalsbiblioteka

   
Fermentering : mat og drikke for glade tarmer og gode smaker!
Hugselista er tom
Vis
Forfattar
Tittel
  • Fermentering : mat og drikke for glade tarmer og gode smaker!
Medansvarleg
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylle
  • q641.4 H
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2016
Noter
  • Siden tidens morgen har mennesker funnet måter å fermentere maten på, og alle verdensdeler har sine unike tradisjoner. Men kunsten har forsvunnet fra de aller fleste moderne husholdninger. I denne boken viser Gry Hammer hvordan man kan fermentere mat og drikke. Boken inneholder over 100 oppskrifter på fermentert mat, som gir herlige smaksopplevelser, bedre helse, masse energi og et sterkere immunforsvar. Her finner man surkål, rødkål, ketchup, appelsinmarmelade, surdeigsloff, havregrøt, cookies, pesto, kefir, kombucha og mye mer. Gry Hammer driver bloggen Frajordtilbord.no, og holder foredrag og kurs om våre forfedres glemte matskatter. Omtalen er utarbeidet av BS. Har bibliografi, register
ISBN
  • 978-82-02-49056-0
Tilgjengelege
  • 2/5
Lånarar på venteliste
  • 0 (0)
*00001451 am  2200241   4500
*001124183
*008                      a          00nob 2
*015  $a0459375$bBIBBI
*019  $bl
*020  $bib.$cNkr 349.00
*020  $a978-82-02-49056-0
*035  $a0459375
*035  $a271354
*08201$a641.4$zh$223/nor
*090  $bq$c641.4$dH
*09900$c0290.19$d160105$gNOK$mHEMSE$pEAA$u151119$xA
*100 0$aHammer, Gry$d1974-$jn.
*24510$aFermentering$bmat og drikke for glade tarmer og gode smaker!$cGry Hammer ; fotografi: Nadin Martinuzzi
*260  $a[Oslo]$bCappelen Damm$c2016
*300  $a210 s.$bkol. ill.
*505  $aHar bibliografi, register
*520  $aSiden tidens morgen har mennesker funnet måter å fermentere maten på, og alle verdensdeler har sine unike tradisjoner. Men kunsten har forsvunnet fra de aller fleste moderne husholdninger. I denne boken viser Gry Hammer hvordan man kan fermentere mat og drikke. Boken inneholder over 100 oppskrifter på fermentert mat, som gir herlige smaksopplevelser, bedre helse, masse energi og et sterkere immunforsvar. Her finner man surkål, rødkål, ketchup, appelsinmarmelade, surdeigsloff, havregrøt, cookies, pesto, kefir, kombucha og mye mer. Gry Hammer driver bloggen Frajordtilbord.no, og holder foredrag og kurs om våre forfedres glemte matskatter. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 1$aFermentering$0hjemmekonservering$1641.4$2BS$2BS$9nor
*655 2$aKokebok$2BS$9nor
*700 0$aMartinuzzi, Nadin$d1969-$efotogr.$jn.
*950 0$aMatoppskrifter$zKokebok$9nor
^
Det finst ingen bokmeldingar for denne boka.
Klikk her For å bli den første til å gje di meining

Fermentert mat og drikke er glemte matskatter som byr på nydelige smaker. Fermentering er naturens egen måte å konservere mat og drikke på, og også den beste metoden for å sikre en sunn tarmflora og god helse. Norges guru på området, Gry Hammer, byr i denne boka på over 100 spennende og næringsrike oppskrifter som gir hele familien herlige smaksopplevelser, masse energi, god fordøyelse og sterkere immunforsvar. Gry Hammer frister med sunne, enkle og smakfulle oppskrifter på blant annet surdeigsbrød, is, vafler, appelsinmarmelade, ketsjup, kombucha-te og yoghurt. Forfatteren bruker rene, ubearbeidede råvarer og beskriver på enkel måte hvordan man tilbereder alt fra bunnen av. Hun gir deg også en grundig innføring i hva fermentering er, forklarer de ulike gjæringsprosesser som er i sving, og hvorfor denne metoden er så helsebringende. Hva er fermentering? Vi har lange tradisjoner for fermentert mat og drikke. Det var på denne måten vi i gamle dager laget blant annet surkål, øl, spekemat og ost. Et annet ord for fermentering er melkesyregjæring. Når vi i dag kjøper varer som tidligere var fermentert, er de ofte pasteurisert og tilsatt eddik, sukker og salt for å etterligne den opprinnelige smaken. Dermed er ikke de ernæringsmessige kvalitetene lenger til stede og har ikke den gode effekten på helsa. Hvorfor fermentere? Hele én million nordmenn lider av irritabel tarm. 70 prosent av immunforsvaret vårt ligger i mage- tarmsystemet, og det er viktig med en sunn og variert tarmflora for å sikre god helse.Ved å fermentere mat og drikke får du god fordøyelse, optimalt næringsopptak, sterkere immunforsvar, bedre hukommelse og bedre humør. Gry Hammer er matentusiast, blogger og forfatter. Gammel matkultur og glemte matskatter er hennes varemerke, og hun reiser land og strand rundt for å holde sine populære foredrag og kurs om fermentering. Hun blir også benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge.

Send til
Eks. namnStatusForfallsdatoHører tilHylle
Ex1Utlånt12.12.2017Hemsedal folkebibliotek641.4 H
Ex2Tilgjengeleg Ål bibliotekvaksen 641.4 HAM
Ex3Utlånt16.11.2017Gol bibliotekfaglitteratur vaksne 641.4 HAM
Ex4Tilgjengeleg Hol folkebibliotek (Geilo)641.4 HAM
Ex5Utlånt13.12.2017Nes folkebibliotek641.4 H