Hallingdalsbiblioteka

   
Ut på bærtur : alt om hagebær og ville bær
Hugselista er tom
Vis
Forfattar
Tittel
  • Ut på bærtur : alt om hagebær og ville bær
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylle
  • 581.4 U
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2013
Noter
  • I den boken kan man lese om ulike bær. Boken består av to deler. Første delen handler om ulike bærsorter, hvor hver bærsort blir nøye gjennomgått. Del to ser på ulike måter og tilberede bær i krukker og på fat. Her blir safting, koking, annen konservering, oppskrifter på supper, sorbeter, paier og mye mer presentert. Boken avsluttes med oppskriftsregister og litteraturliste. Har bibliografi, innholdsfortegnelse, register
ISBN
  • 978-82-02-40873-2
Tilgjengelege
  • 3/3
Lånarar på venteliste
  • 0 (0)
*00000566nam  22001811
*00197679
*008130506 2013           a          00nob 2
*015  $a0333385$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-02-40873-2$bib.$cNkr 339.00
*035  $a000343653
*08231$a641.647$25
*08231$a581.4$zh$25
*090  $c581.4$dU
*100 0$aUlltveit, Gudrun$d1934-$jn.
*24510$aUt på bærtur$balt om hagebær og ville bær$cGudrun Ulltveit
*260  $a[Oslo]$bCappelen Damm$c2013
*300  $a248 s.$bkol. ill.
*505  $aHar bibliografi, innholdsfortegnelse, register
*520  $aI den boken kan man lese om ulike bær. Boken består av to deler. Første delen handler om ulike bærsorter, hvor hver bærsort blir nøye gjennomgått. Del to ser på ulike måter og tilberede bær i krukker og på fat. Her blir safting, koking, annen konservering, oppskrifter på supper, sorbeter, paier og mye mer presentert. Boken avsluttes med oppskriftsregister og litteraturliste.
*650 2$aBær$0matlaging$1641.647$2BS$9nor
*650 1$aBær$1581.4$2BS$9nor
^
Det finst ingen bokmeldingar for denne boka.
Klikk her For å bli den første til å gje di meining

Bær og mennesker hører sammen. I en stresset tid gir det rekreasjon og fellesskapsopplevelse når hele familien drar på bærtur sammen. Forfatteren ønsker å formidle gleden, smaksopplevelsen og helsegevinsten som vi får fra bær. At bær er både sunt og godt, er en vedtatt sannhet. Nyere forskning bekrefter langt på vei at den tradisjonelle, folkelige bruken av bær mot en rekke sykdommer, ikke bare er overtro, men at viktige bestanddeler i bærene er virkestoffer som kan forebygge eller helbrede ulike sykdommer. I de siste årene er det sagt og skrevet mye om antioksidantenes gunstige innvirkning på helsen vår. Og skogsbærene er blant våre viktigstige antioksidantkilder. I tillegg til grundig beskrivelse og store bilder av alle våre vanligste skogsbær og andre ville bær, samt de vanligste bærtypene vi dyrker i hagen, tar boken for seg konserveringsmetoder, som sylting, safting og hermetisering. Oppskrifter på syltetøy og saft, kaker og desserter - og alt mulig annet godt vi kan lage bær, utgjør en stor del av boken.

Send til
Eks. namnStatusForfallsdatoHører tilHylle
Ex2Tilgjengeleg Gol bibliotekfaglitteratur vaksne 581.4 ULL
Ex1Tilgjengeleg Hemsedal folkebibliotekFaglitteratur 581.4 U
Ex3Tilgjengeleg Hol folkebibliotek (Geilo)Voksen, utlån - voksne 581.4 ULL