Hallingdalsbiblioteka

   
Bærboka : alt om bær fra natur og hage
Hugselista er tom
Vis
Forfattar
Tittel
  • Bærboka : alt om bær fra natur og hage
Medansvarleg
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylle
  • q641.647 W
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2013
Noter
  • Denne boken presenterer en rekke ulike bærsorter fra natur og hage. Den gir innblikk i hvordan bærene ser ut, hvor de finnes, hva de smaker, hvordan de oppbevares og hvilke ernæringsmessige kvaliteter de har. Boken inneholder også en rekke oppskrifter der bær benyttes som tilbehør eller hovedingrediens. Kirsten Winge er en anerkjent villmarkskokk og har skrevet flere matbøker med natur som råstoff. Boken har tidligere vært utgitt under tittelen Norske bær fra natur og hage (2009). 1. utg.: Oslo : Tun, 2009 med tittel: Norske bær fra natur og hage Har bibliografi, innholdsfortegnelse, register
ISBN
  • 978-82-419-0959-7
Tilgjengelege
  • 2/2
Lånarar på venteliste
  • 0 (0)
*00000566nam  22001811
*00198815
*008130910 2013           a          00nob 2
*015  $a0342603$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-419-0959-7$bib.$cNkr 399.00
*035  $a000344899
*08231$a641.647$zh$25
*090  $bq$c641.647$dW
*100  $aWinge, Kirsten$d1960-$jn.
*24510$aBærboka$balt om bær fra natur og hage$cKirsten Winge og Ove Bergersen (foto)
*250  $a2. utg.
*260  $aBergen$bVigmostad Bjørke$c2013
*300  $a240 s.$bkol. ill.
*503  $a1. utg.: Oslo : Tun, 2009 med tittel: Norske bær fra natur og hage
*505  $aHar bibliografi, innholdsfortegnelse, register
*520  $aDenne boken presenterer en rekke ulike bærsorter fra natur og hage. Den gir innblikk i hvordan bærene ser ut, hvor de finnes, hva de smaker, hvordan de oppbevares og hvilke ernæringsmessige kvaliteter de har. Boken inneholder også en rekke oppskrifter der bær benyttes som tilbehør eller hovedingrediens. Kirsten Winge er en anerkjent villmarkskokk og har skrevet flere matbøker med natur som råstoff. Boken har tidligere vært utgitt under tittelen Norske bær fra natur og hage (2009).
*650 1$aBær$0matlaging$1641.647$2BS$9nor
*700 0$aBergersen, Ove$d1957-$efotogr.$jn.
*74000$aNorske bær fra natur og hage
^
Det finst ingen bokmeldingar for denne boka.
Klikk her For å bli den første til å gje di meining

Bærboka inneholder alt det du trenger av kunnskap og inspirasjon for å kunne høste og ivareta alle våre bærslag på beste måte. Bær er rike på antioksidanter og svært sunne, ikke bare å spise, men også som motivasjon for mosjon i skog og mark. Boka bugner av gode tips om safting, sylting og andre konserveringsmetoder. Den har også hele 247 oppskrifter på hvordan du lager velsmakende retter og drikker av bærene. Hva med en enkel blåbærdram som en avslutning på høstens viltmiddag? Eller bringebæreddik til sommerens salater? Og hva med å prøve rognebærgelé til elgsteika neste gang, istedenfor rørte tyttebær? Boka tar for seg alle bær du finner i hager og ute i skog, mark og fjell. I tillegg til de vanlige sortene tar boka også for seg mindre vanlige bær, som hegg, krekling, kreker, teiebær og rypebær. Om forfatteren: Kirsten Winge er fra Trondheim og bosatt i Trysil. Hun er biolog, anerkjent villmarkskokk og kjent for å utgi gode kokebøker basert på råvarer fra naturens spiskammer. Hun har gitt ut flere kokebøker der viltkjøtt har vært tema og har også gitt ut bøker med fokus på bær. Ove Bergersen er bokas fotograf, fra Trondheim og bosatt på Ås. Han er biolog og seniorforsker på Bioforsk Jord og Miljø. Bergersen er medlem av Norske Naturfotografer, NN, og er særlig kjent for sine makrobilder av insekter og planter.

Send til
Eks. namnStatusForfallsdatoHører tilHylle
Ex1Tilgjengeleg Hol folkebibliotek, Hovet filialVoksen, utlån - voksne q641.647 WIN
Ex2Tilgjengeleg Hol folkebibliotek (Geilo)641.647 WIN