Levanger videregående skole

Det globale matfatet [DVD]
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Det globale matfatet [DVD]
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • Naturfagfilm 1275
Klassifikasjon
Emne
Serie
År
  • 2010
Noter
  • Det er venta at mat-etterspørselen blir dobla i løpet av dei neste 40 åra. I denne serien skal grisebonden og miljøaktivisten Jimmy Doherty finne ut korleis bøndene i verda kan gje oss mat nok i framtida. Dokumentarserie (Jimmy`s Global Harvest) frå BBC. Opptaksår: 2010 1. Brasil (50 min). Jimmy reiser først til den største matprodusenten i Sør-Amerika. Der får han se hvordan forgiftet jord blir renset og produktiv igjen. I Brasil har halvparten av bensinforbruket blitt erstattet av biodiesel, basert på sukker. Vi får dessuten møte en meget spesiell kvegfarmer som påstår han kan redde regnskogen. 2. Australia (50 min). Mange steder i verden har jordsmonnet for mye salt i seg. Det har ulike årsaker, men hvordan rammer det matproduksjonen? Dette spør Jimmy Doherty om på sin reise i Australia. Han drar også langt inn i landet, til det såkalte "outback", for å undersøke viltbestanden. I Murray-Darling området er spørsmålet: Går det an å produsere god vin med halvparten så mye vann? 3. USA (50 min). Jimmy Doherty fortsetter å undersøke metoder bønder kan vedta for å møte behovet for mat i fremtiden, reiser til Amerika, der produsenter har satt sine tro i ny teknologi for å øke produksjonen. Han besøker tomat felt og biovitenskaplig laboratorium i California, en gris gård i Iowa, og prøver hånden på herding bøffel i Sør-Dakota. 4. Kenya (50 min). Kenya er et land som stever med å brødfø sin egen befolkning. I nærheten av Victoriasjøen hilser han på bønder som bruker geniale måter å bekjempe plantesykdom på. Jimmy møter også forskere som utvikler bananplanter i laboratoriet. På reisen rundt i Kenya plukker han roser, melker kameler og oppdager at Masai-sauer kunne ha hjulpet bønder i hele verden med å spare masse penger. Men kan Kenya noen gang klare å produsere nok mat til sin egen befolkning?
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000     ngm 
*0017667
*007vd 
*008140401                a          0 nob
*015  $a4177031$bBibliofilID
*019  $bee
*020  $cNkr
*035  $a0030083
*041  $aeng$bnno
*082  $a641.3$zh$25
*090  $aNaturfagfilm 1275
*24500$aDet globale matfatet$cJimmy Doherty$hDVD
*260  $aVolda$bAv-sentralen$c2010
*300  $a2 DVD, 4 program à 50 min)$blyd, kol.
*440  $aUndervisningsvideo$pDokumentar-abonnement
*503  $aOpptaksår: 2010
*505  $a1. Brasil (50 min). Jimmy reiser først til den største matprodusenten i Sør-Amerika. Der får han se hvordan forgiftet jord blir renset og produktiv igjen. I Brasil har halvparten av bensinforbruket blitt erstattet av biodiesel, basert på sukker. Vi får dessuten møte en meget spesiell kvegfarmer som påstår han kan redde regnskogen.
*505  $a2. Australia (50 min). Mange steder i verden har jordsmonnet for mye salt i seg. Det har ulike årsaker, men hvordan rammer det matproduksjonen? Dette spør Jimmy Doherty om på sin reise i Australia. Han drar også langt inn i landet, til det såkalte "outback", for å undersøke viltbestanden. I Murray-Darling området er spørsmålet: Går det an å produsere god vin med halvparten så mye vann?
*505  $a3. USA (50 min). Jimmy Doherty fortsetter å undersøke metoder bønder kan vedta for å møte behovet for mat i fremtiden, reiser til Amerika, der produsenter har satt sine tro i ny teknologi for å øke produksjonen. Han besøker tomat felt og biovitenskaplig laboratorium i California, en gris gård i Iowa, og prøver hånden på herding bøffel i Sør-Dakota.
*505  $a4. Kenya (50 min).  Kenya er et land som stever med å brødfø sin egen befolkning. I nærheten av Victoriasjøen hilser han på bønder som bruker geniale måter å bekjempe plantesykdom på. Jimmy møter også forskere som utvikler bananplanter i laboratoriet. På reisen rundt i Kenya plukker han roser, melker kameler og oppdager at Masai-sauer kunne ha hjulpet bønder i hele verden med å spare masse penger. Men kan Kenya noen gang klare å produsere nok mat til sin egen befolkning?
*511  $aDoherty, Jimmy
*520  $aDet er venta at mat-etterspørselen blir dobla i løpet av dei neste 40 åra. I denne serien skal grisebonden og miljøaktivisten Jimmy Doherty finne ut korleis bøndene i verda kan gje oss mat nok i framtida. Dokumentarserie (Jimmy`s Global Harvest) frå BBC.
*650  $aJordbruk$1630$2BS
*650  $aJordbruksareal$0naturressurser$0sosialøkonomi$1333.76$2BS
*650  $aMat$1641.3
*653  $aMatvaresituasjonen
*655  $aDokumentarfilm
*74002$aAustralia
*74002$aBrasil
*74002$aKenya
*74002$aUSA
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig SkolebiblioteketNaturfagfilm 1275